Rebozo

Toen ik in 2008 startte met het geven van Rebozoworkshops (samen met Mirjam de Keijzer) kwam ook al snel ons boek ‘De Rebozo-techniek uit de doeken gedaan’ uit en in 2010 volgde de Engelse versie onder de titel ‘The Rebozo-technique unfolded’. Inmiddels is het boek zowel in het Nederlands als in het Engels herzien en daarna ook in het Duits, Pools en Portugees uitgebracht.

De Nederlands, Engelse, Duitse en Russische versie zijn te verkrijgen op de website van Rebozo (webshop.rebozo.nl).

De Poolse versie is verkrijgbaar via mariaryll@gmail.com. De Portugese versie is te bestellen via naolivinaver@gmail.com. Het Tsjechische boek is te bestellen via svetluska@unueco.cz. Het Japanse boek is te bestellen via Doulaship Japan, Chie Matsuno, chiematsu0410@gmail.com.


Thea van Tuyl | Boek 'Beter Bevallen'

Samen Bevallen

In 2002 vertaalde ik samen met verloskundige Mary Zwart ‘The Labor Progress Handbook’ van Penny Simkin & Ruth Ancheta. Dit boek kwam in Nederland uit onder de titel Beter Bevallen (2003). Inmiddels is het niet meer te verkrijgen.


Doula

Thea van Tuyl | Boek 'De doula, emotionele steun bij je bevalling'In 2006 verscheen het informatieve boekje ‘De Doula’, geschreven in samenwerking met Saskia Bruyn (toentertijd webmaster van www.doula.nl). In 2012 is dit boek verschenen in een herziene uitgave bij uitgeverij SWP onder de titel ‘De doula – Emotionele steun bij je bevalling‘ (ISBN 978 90 8850 307 8 / NUR 850).